Newcastle – Fulham 0:1

17.05.2009 11:17

Touto porážkou byl Newcastle usazen na třetí sestupující místo, se ztrátou jednoho bodu na sedmnáctý Hull City a s pouze jedním zbývajícím zápasem, který odehrají na půdě Aston Villy, jejich záchrana nevypadá příliš pravděpodobně.

 Cottagers se dostali do vedení po snaze Diomansy Kamary ve 41. minutě zápasu. Pět minut po změně stran se začal radovat z vyrovnání australský útočník ve službách Newcastlu Mark Viduka, ale jeho gól nebyl uznán pro faul Kevina Nolana na gólmana Marka Schwarzera. Od šedesáté minuty hrál Newcastle v 10 lidech, kdy byl vyloučen Sébastien Bassong. Dvanáct minut před koncem utkání měl velkou příležitost Obafemi Martins z Newcastlu, který dříve nastřelil tyč, ale Schwarzer předvedl nádherný zákrok.

 Fulham, na rozdíl od strany Alana Shearera, nadále zůstává na sedmém místě o dva body před Tottehamem, které zaručuje účast v Evropské Lize.

 Roy Hodgson: „Je to významná výhra dnes. Je mi líto Newcastlu – zasloužili by si víc, v několika případech jsme se vybrali naše štěstí. Jsme vděčný za výkon naší zadní řady a gólmana.“

 

Zpět
QIPko, Futurama Online