Profil: Mark Schwarzer

26.05.2009 12:50

Mark Schwarzer, tento australský brankář, se narodil 6.října 1972 v North Richmondu, což je předměstí Sydney, Austrálie. Jeho rodiče emigrovali do Austrálie z Německa roku 1968. Se svou ženou Polomou má 2 děti – syna Juliana a dceru Amayu.

Kariéra

Svou seniorskou kariéru začal v klubu Marconi Stallions, který sídlí v Sydney. Austrálii opustil, aby strávil dva roky v Německu, kde však nedostal příliš příležitosti. V klubech Dynamo Dresden a FC Kaiserslautern dohromady odehrál 6 zápasů. V létě 1996 odešel hrát do Anglie do Bradford City, kde si ho vyhlédl Middlesbrough, kam také po sezoně odešel a kde strávil následujících 11 let. Za Middlesbrough odehrál celkem 367 soutěžních utkání, což z něho dělá jednoho z nejzkušenějších brankářů Premier League.

Schwarzerovi smlouva vypršela na konci sezony 2007/2008 a přestože mu byla nabídnuta nová, rozhodl se raději podepsat dvouletý kontrakt s Fulhamem. V interview pro The World Game odhalil, že odmítl nabídky od Bayernu Mnichov a Juventusu, protože mu nemohli zaručit pozici jedničky v týmu. V sezoně 2008/2009 odehrál Schwarzer všechny zápasy a čisté konto udržel celkem patnáctkrát.

 

Zpět
QIPko, Futurama Online